AMD ще променя правилата на играта

Важно е хората да знаят какво могат да правят със своите компютри, а не толкова какви са точно спецификациите на компонентите в тях. Около това виждане се гради новата стратегия на AMD за продуктите й в потребителския сегмент, стана ясно от телефонна конференция с мениджъри на компанията.

Вместо стикери с имена на процесори от рода на Athlon или Turion, новите лаптопи на база AMD ще носят послание, което съответства на възможностите и предназначението им. В момента компанията разполага с 221 различни стикери за компютри, но обикновеният човек не се интересува какво означават те, посочи Лесли Собон, корпоративен вицепрезидент по маркетинг.

AMD ще използва наименованието Vision, за да каже на потребителите какво могат да правят с компютрите си. Системите ще бъдат разделени в три категории, според възможностите на платформата, върху която са изградени.

В първата, базова категория Vision попадат компютри за прости задачи – нетбуци, ултратънки ноутбуци и масови системи.

Категорията Vision Premium е на едно ниво по-високо и се отличава с поддръжка на графичния интерфейс Direct X 10.1, както и на видео с висока резолюция (HD).

На върха е платформата Vision Ultimate, която добавя възможности за редактиране на видео, вкл. HD.

Мениджърите на AMD направиха паралел между наименованията на трите категории и работата с цифрово съдържание. Vision се съпоставя с "виж" (обикновени игри, DV филми), Premium означава "сподели" (HD плейбек, по-усъвършенствани игри) а Ultimate съответства на "създай" (видео редактиране).

Проучванията на компанията показват, че 66% от потребителите избират компютър на базата на характеристики като екран, 3D графика и видео редактиране. Ето защо AMD е решила да направи по-ясно за купувачите коя машина отговаря точно на техните нужди.

Всички чипсети на разработчика ще попадат в една от трите категории Vision. Скоро на пазара се очакват първите компютри, които ще носят новите стикери. 

по темата: „AMD ще променя правилата на играта”

добавете коментар...

  1. kpp

    И всичкото това заради американските глупаци, които дори не знаят имената на операционната система и програмите, които ползват.

Коментар