На училище с книжка от Microsoft

Новата учебна година стартира с национална кампания за безопасен интернет. Над 3 000 ученици от цялата страна на възраст от 7 до 10 години ще получат книжката "Аз и Интернет", която учи децата на безопасно поведение в мрежата.

Книжката е разработена от Microsoft и детския портал Az-deteto.com като част от кампанията "Децата безопасно в Интернет". Ще я получат класовете на учители, които участваха в съвместния проект "Пътуване из България", отличен с награди на Европейския форум на учителите-новатори във Виена.
В допълнение, филмчето "Сърфирам безопасно" е вложено като диск в помагало по информационни технологии за трети клас с тираж 4 000 броя и ще бъде разпространено в 200 училища.
Авторският колектив на помагалото е поставил акцент на формирането на култура на поведение на малките ученици в интернет и на правилата за безопасност и сигурност в мрежата.
Филмът е включен в диска с образователния софтуерен пакет ИТИ и е достъпен за всички ученици, обучаващи се по системата.
Трябва да се обучават не само учениците, но и учителите и техните родители, подчерта доц. Румяна Папанчева от Сдружение "Образование и технологии". Именно в училище е особено важно да се дискутира темата за сигурността в интернет, посочи Огнян Киряков, генерален директор на Microsoft България.

Коментар