Стив Джобс “погреба” флаш технологията

 
Стив Джобс, човекът-идол за повечето млади американци и личност на годината, издаде „смъртна присъда“ на флаш технологията. На среща с представители на Уол Стрийт Джърнъл влиятелният шеф на Apple е сравнил Adobe Flash с флопи дискетите, както и с компактдисковете, които отмират с появата на устройства като iPod и услуги от рода на iTunes.

Флаш изяжда ресурсите на процесора и е пълен с уязвимости, е казал Джобс. Ние няма да губим сили с остаряла технология, категоричен е бил CEO-то на Apple.
Както е известно, новият продукт на компанията – iPad е силно критикуван, заради липсата на поддръжка на Adobe Flash. Според Джобс, използването на флаш ще намали времето за автономна работа на iPad от 10 часа на 90 минути. Изборът на Apple е HTML5 и видеокодек H.264.
Наскоро се появиха информации, че Adobe всячески се стреми да забави излизането на спецификацията HTML5, която осигурява възможности за вграждане на всякакво мултимедийно съдържание в уеб страниците, с което ще нанесе огромен удар на флаш технологията.
Освен това Flash е напълно затворена технология, принадлежаща изцяло на Adobe Systems, а напоследък се наблюдава тенденция към отворени уеб решения и продукти.

по темата: „Стив Джобс “погреба” флаш технологията”

добавете коментар...

  1. крайно време беше

    крайно време беше някой да го спомене това на глас – подобно недоразумение като flash-ът няма място в web технологиите в този си вид

Коментар