Комфо стана препоръчан разработчик на Facebook

Българо-датската компания Комфо бе включена в списъка на препоръчаните разработчици на Facebook приложения – Facebook Preferred Developer Consultant. Тя се нарежда сред тясна група от специалисти в разработката на софтуерни приложения за социални мрежи.

Към момента само 48 компании в света имат подобен статут, уточниха от Комфо. Програмата Facebook Preferred Developers стартира през декември 2009 г. и има за цел да свърже рекламни и маркетингови специалисти с ИТ консултантски компании.

Facebook отваря платформата си за разработка през 2007-ма, а 3 години по-късно броят на разработчиците на приложения за социалната мрежа е над 1 милион в 180 различни държави.

Facebook приложенията могат да служат на най-различни цели – от еднократна промоция на даден продукт, до дългосрочни цели по изграждане и поддържане на дадена общност, HR и много други.

„Когато започнахме, голяма част от усилията ни бяха насочени над това да обясним какво точно можем да направим, как работят Facebook приложенията и как наистина носят добри резултати за маркетингови и рекламни кампании", коментира Размус Мьолер-Нилсън, изпълнителен директор на Комфо.

Коментар