Palm няма намерение да се продава, може и сама

Спряганата за фалит и поглъщане компания Palm няма намерение да се продава, въпреки отчайващото финансово състояние, в което се намира. Поне така твърди нейният шеф Джон Рубинщайн в интервю за Файненшъл таймс.

Palm ще може да съществува като самостоятелна организация, убеден е CEO-то. Ръководството на компанията, която е един от известните производители на смартфони, има план за извеждане на Palm от кризата и стъпване на пътя на печалбите.

В частност, Palm се готви да пусне съвършено нови устройства, които би трябвало да са по-успешни от моделите Palm Pre и Pixi. Ръководството не изключва и възможността да влезе в стратегически съюзи с други компании. Така например, Palm може да даде на външни производители лиценз за използване на своята WebOS.

По-рано този месец се появиха слухове, че шефовете на Palm са наели експерти от Goldman Sachs Group и Qatalyst Partners със задачата да намерят купувач на компанията. Интерес към подобна сделка имали HTC и Lenovo, според непотвърдена официално информация.

Коментар