Екзорсист разследва самоубийства във Foxconn

Водещият производител на ИТ продукти Foxconn нае екзорсист да разследва серията от самоубийства в свой завод. В последните три месеца осем служители на Foxconn, която изпълнява поръчки на Apple, HP и Dell, се самоубиха, припомня digitimes.com.

Съвсем наскоро от покрива на завода скочи и загина жена, работеща в компанията. Това принуди президентът на Foxconn Тери Гу да наеме специалист със свръхестествени възможности, каквито се смята, че притежават екзорсистите. Според Уикипедия, екзорсизъм е практика за изгонване на демони и други зли духове от човек или място, където те съществуват.

Китайската полиция пък твърди, че последното самоубийство не е предизвикано от тежки условия за работа или разногласия с ръководството. Като евентуална причина за трагичния инцидент се посочват проблеми на работничката с нейния приятел.

Самоубийствата във Foxconn набират застрашителна скорост. Освен отделните 8 случая, имаше и неуспешен опит за масово самоубийство, в който през март бяха въвлечени петима служители на хай-тек компанията.

Най-нашумялият инцидент е от миналата година. 25-годишен работник, обвинен, че е откраднал прототип на iPhone, не издържа на психологическия натиск от страна на полицията и сложи край на живота си, като се хвърли от прозореца.

Коментар