Лари Елисън защити приятеля си Марк Хърд

Главният изпълнителен директор на Oracle Лари Елисън защити своя приятел Марк Хърд, който миналата седмица беше принуден да напусне шефския пост в HP след разследване за любовна афера.

В емоционално писмо до Ню Йорк Таймс CEO-то на Oracle остро критикува борда на директорите на HP, заради решението им да поискат оставката на Хърд, съобщи CNET.

"Бордът на HP направи най-лошото персонално решение, откакто преди много години идиотите от борда на Apple уволниха Стив Джобс", казва Елисън в гневния си имейл до американското издание. Според него, решението е щяло да унищожи Apple, ако Стив Джобс не беше се върнал и спасил компанията.

Елисън, който е личен приятел на Хърд, изтъква факта, че собственото разследване на HP не е доказало сексуален тормоз от страна на Марк Хърд. Ето защо CEO-то на Oracle смята, че този случай не би трябвало да води до отстраняване на Хърд.

Губейки Хърд, бордът на HP не е действал в интерес на служителите, клиентите, акционерите и партньорите на компанията, категоричен е Лари Елисън в писмото си до Ню Йорк Таймс.

Същевременно, Уолстриийт прие лошо новината за оставката на Хърд. Вчера акциите на HP паднаха със 7,4%. Изчисленията показват, че за един ден компанията е загубила 7,9 милиарда долара от своята пазарна капитализация.

Коментар