HP и Dell в нов рунд на наддаване за 3Par

Продължава наддаването за 3Par между двамата кандидат-купувачи – HP и Dell. Вчера тексаската компания вдигна офертата си до $1,6 млрд., коетобеше малко повече от предложението на HP. Корпорацията от Пало Алто обаче е реагирала мигновено с цена от $1,8 млрд., съобщи Асошиейтед Прес.

Първоначално Dell оферира $1,15 млрд. за сторидж доставчика, или 18 долара на акция. И когато сделката се считаше за сигурна, на сцената излезе HP с предложение за близо $1,6 млрд., или $24 на акция, а 3Par даде срок от три дни на Dell да актуализира офертата си.

От Dell заявипа, че 3Par вече е приела новото предложение за $24,3 на акция. Производителят на компютри дори очаква да финализира сделката до края на годината.

Ценовата война обаче не е приключила, според пазарните наблюдатели. Търгът ще продължи до 20 септември, като дотогава HP и Dell може отново да вдигнат цената.

3Par притежава ценната технология Thin Provisioning, която позволява заделяне на дисково пространство за приложенията строго в необходимия обем. Конкурентната технология Fat Provisioning отделя по-голямо от необходимото пространство с цел да има запас за в бъдеще.

Сделката с 3Par е жизненоважна за Dell. Компанията търси диверсификация на бизнеса си извън продажбите на компютри, които не носят добри печалби.

Коментар