Излезе бета версията на Internet Explorer 9

Microsoft пусна за сваляне бета версията на Internet Explorer 9. Тя дава на уеб разработчиците достъп до нововъведенията в бразуъра и възможност да създават сайтове и приложения, които са по-удобни за потребителите.

За разлика от предходните версии, IE 9 използва цялата мощ на компютъра и видеокартата, за да подобри работата в интернет пространството. С новия браузър общата скорост на визуализацията на сайтовете е значително увеличена.

При разработката са взети предвид и различията между уеб приложенията. Например, сайтове като Windows Live Mail или Microsoft Office Web Apps използват подсистемите на браузъра по много по-различен начин, отколкото сайт с новини като Bing News или Digg.

IE 9 поддържа HTML5, SVG и CSS3, разработени според актуалните стандарти. Това позволява на разработчиците  да създават приложения, които работят и изглеждат по един и същи начин на всички модерни браузъри.

Версия 9 се поддържа от Windows Vista и Windows 7. Потребителите на Windows XP ще трябва да се задоволят с IE 8, ако предпочитат да работят с браузър на Microsoft.

Поддръжката на HTML5 означава, че потребителите могат да гледат видео съдържание без допълнителни плъгини. Новият браузър се отличава от останалите по това, че представя хардуерно поддържани графики и се държи изцяло като приложение – с възможност да се закачват сайтове на лентата със задачите, което прави браузването по-приятно и улеснява потребителите.

Повече от 70 популярни уеб сайта и световни марки създадоха ново съдържание, за да покажат възможностите на новия браузър. Всички те участваха на представянето на IE 9 на събитие в Сан Франциско, наречено Красотата на мрежата (Beauty of the Web).

Даунлоуд: Internet Explorer 9 (бета)

Коментар