Ключов експерт напусна ръководството на Nokia

Вицепрезидентът на Nokia, отговорен за развитието на мобилната платформа MeeGo, напусна компанията. Ари Яаакси се оттегля по собствено желание, съобщи engadget.com.

Причините за напускане на вицепрезидента не са известни. От Nokia отбелязват, че Яаакси не е имал разногласия с новия изпълнителен директор Стивън Елоп, привлечен от Microsoft на мястото на Оли Пека Каласвуо.

Ръководството на компанията е уверено, че напускането на Яаакси няма да се отрази на графика за подготовка на MeeGo устройства.

Първият смартфон на Nokia с операционна система MeeGo се очаква в края на 2010 година, според изнесени по-рано информации.

Напоследък Nokia бе разтърсена от няколко рокади по върховете на управлението. Първо, с поста CEO се раздели Оли Пека Каласвуо, а скоро след това оставка подаде старши вицепрезидентът и шеф на мобилното подразделение Анси Ваниоки.

Оказа се, че Ваниоки е имал амбиции да стане новият главен изпълнителен директор на компанията на мястото на Каласвуо. Бордът на директорите на Nokia обаче предпочете външна кандидатура, в частност тази на Стивън Елоп от Microsoft.

Коментар