Общността на Oracle у нас се разраства

Към обществото на потребителите на Oracle у нас вече се присъедини потребителската група на Solaris. Така БГПО (Българската група на потребителите на Oracle) стана една от най-големите експертни общности в страната, стана ясно на Есенният семинар на потребителите на Оracle технологии, проведен в гр. Правец.

Очакванията са, че тенденцията за присъединяване на нови потребители на Oracle към БГПО ще се запази и през пролетното издание на форума.

Поредното, 19-то издание на форума събра над 300 участници и отбеляза рекордно присъствие. Интересът на администраторите на бази данни, софтуерните разработчици, клиентите и партньорите на компанията бе провокиран и от участието на Том Кайт, главен технически архитект на Oracle в световен мащаб, който говори за бъдещите средства за разработка на приложения.

На форума участваха експерти от най-високо професионално ниво на Oracle – от програмите Oracle ACE Directors и Oracle Certified Masters. Дискусиите бяха фокусирани върху подобряване на производителността, следващото поколение софтуерните пакети за Бизнес Интелиджънс (BI), бъдещата версия на операционната система Oracle Solaris, най-добри практики за надеждност и ефективност на Java приложенията и др.

Интересът към Oracle технологиите в страната ни расте, е всеобщото мнение на участниците в семинара на БГПО.

Междувременно, Oracle България бе удостоена с награда от ICT Media по време на конференция в София, посветена на системите за управление на бизнеса. Отличието се връчва на компанията, заради целенасочената й политика на подкрепа за по-широкото навлизане на системите за управление на бизнеса в България.

Коментар