WikiLeaks: продъжаваме и нищо няма да ни спре

Уеб сайтът WikiLeaks заяви, че ще продължи да публикува стотици хиляди класифицирани документи на Държавния департамент, въпреки изискването на САЩ да не се публикуват подобни файлове.

За известно време вчера сайтът се оказа недостъпен, а WikiLeaks заяви в своя Twitter блог, че е обект на DDoS атака. Независимо от това WikiLeaks обяви, че изданията из САЩ и Европа ще отпечатат “изтеклите” документи за дипломатически връзки, дори и сайтът да не може да работи.

Основателят на групата Джулиан Асандж също така заяви пред американския посланик във Великобритания, че WikiLeaks няма да се кланя на исканията на Вашингтон.

Администрацията на Обама се подготвяше за пускане на скандалните документи през цялата минала седмица. Високопоставени представители са уведомили партньорите на САЩ, че съдържанието на документите може да се окаже неудобно, защото те съдържат “откровени оценки” на чуждестранни лидери.

Поредната порция секретна информация, публикувана на Wikileaks, представлява над 250 хиляди документа, които разкриват външнополитически планове на САЩ, информация за правителствени ръководители и други данни.

Коментар