М-Тел маха клаузата за автоматично подновяване на договори

Мобилтел ще премахне клаузата за автоматично подновяване на договорите, стана ясно днес след среща на председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Дамян Лазаров и изпълнителния директор на М-Тел Андреас Майерхофер.

Операторът е поел ангажимент всички срочни договори, сключвани от 5-ти април, да не съдържат клауза за автоматично подновяване при изтичане на първоначалния срок и да преминават в безсрочни при същите условия, при които е сключен контрактът, съобщиха двете страни.

„Въпросът за автоматичното продължаване със срочност на договорите е един от основните, които потребителите поставят в своите жалби до КЗП. С изпълнението на този ангажимент Мобилтел на практика ще реши един от най-актуалните проблеми на пазара на мобилни услуги”, каза Дамян Лазаров.

„Всички оператори дадоха своето публично съгласие за отпадането на тази клауза от договорите, но решението трябва да стане със законова промяна, за да се гарантира равнопоставеността на операторите”, заяви от своя страна Андреас Майерхофер.

КЗП и М-Тел ще продължат диалога с цел намиране на бързи и работещи решения на най-сериозните потребителски проблеми, уточниха от Комисията.

Коментар