Nokia затваря онлайн магазини в САЩ и Англия

Nokia продължава да затваря свои фирмени магазини в различни части на света. Неотдавна компанията прекрати дейността на офлайн шоурум в САЩ, а сега прибягва до затваряне и на виртуални магазини, съобщи unwiredview.com.

Американската версия на онлайн магазина на Nokia пренасочва потребителите към Amazon, докато британският сайт води към страница с адреси на офлайн магазини.


Nokia затвори наскоро шоурума си в САЩ, като част от мерки за намаляване на разходите

Nokia е принудена да съкращава разходи, тъй като позициите й бяха разклатени в последно време от конкуренти като Apple и Samsung, които жънат успехи на пазара за смартфони.

Същевременно, Nokia трескаво работи по нова стратегия и продукти, базирани на мобилна платформа Windows Phone. Именно операционната система на Microsoft ще бъде основна за смартфоните на Nokia, докато Symbian ще отстъпи на втори план.

Първите WP7 устройства с финландската марка се очакват към края на годината. Индустрията и потребителите са любопитни да видят какъв ще бъде резултатът от тясното обвързване с Microsoft. Мненията на анализаторите за тази симбиоза към момента са противоречиви.

Коментар