Интернет стана основен човешки ресурс

Интернет е толкова важeн, колкото основните човешки ресурси като въздух, вода, храна и дом, разкрива глобално проучване на Cisco сред студенти и млади служители. Повече от половината от анкетираните в заявяват, че не биха могли да живеят без интернет и посочват мрежата като "неразделна част от живота им".


Младите хора днес биха предпочели виртуално движение чрез интернет вместо физическо с автомобил
 

Четирима от всеки пет студенти и млади служители считат, че интернет е жизнено важен като част от средствата за препитание в ежедневието. Ако трябва да избират между един или друг начин на движение, по-голяма част от анкетираните ще предпочетат виртуалното движение чрез интернет връзка вместо физическото с автомобил.

Двама от пет студенти, анкетирани в световен мащаб, твърдят, че за тях интернет е по-важен, отколкото запознанствата, излизането с приятели или слушането на музика. Всеки четвърти студент в световен мащаб заявява, че актуализираният профил във Facebook е по-важен от купоните, запознанствата, слушането на музика или излизането с приятели.

Мобилното устройство (лаптоп, смартфон, таблет) става "най-важната технология в живота". Според проучването, смартфоните са на път да изместят настолните компютри. Тези резултати провокират дебат върху това дали има необходимост от офиси, след като възможността за свързване към интернет и работа е навсякъде – у дома или на обществени места.

Низходящата тенденция за спад на интереса към телевизията се очаква да продължи, тъй като телевизионните програми и филмите са достъпни за мобилни устройства.Само един от 25 студенти и служители пък заявяват, че вестникът е най-важният инструмент за достъп до информация.

Около девет от 10 (91%) студенти и служители (88%) в световен мащаб заявяват, че имат Facebook регистрация. Под знака, че границата между работата и личния живот става все по-тънка, седем от 10 служители "са добавили като приятели" своите ръководители и/или колеги във Facebook, което е индикатор за падането на границите, разделящи работата и личния живот.

От служителите, които използват Twitter, повече от двама от всеки трима следят активността в мрежата или на ръководителя, или на колегите си.

Тези и много други резултати дават представа за нагласите, очакванията и поведението на следващото поколение служители в световен мащаб и как те ще повлияят на всичко – от бизнес комуникациите и мобилния начин на живот, до наемането, корпоративната сигурност, както и възможностите на фирмите да се конкурират.

Проучването е проведено от InsightExpress по поръчка на Cisco. То е глобално и обхваща две групи – студенти и млади професионалисти над 20-годишна възраст.

по темата: „Интернет стана основен човешки ресурс”

добавете коментар...

  1. haderach

    :)))))
    Предпочитали виртуалното движение вместо движението с автомобил.
    За колко секунди твоя интернет вдига 100 км/ч?
    За 9
    Изяж се, моя е за 7.5

  2. Иван Пешев

    Аааа, глупости, само така си мислят, превземки някакви, баба знае две и двеста като им опре яцето до гъза ще видят че могат и без интернет.Че са лигльовци съвременните младежи, лигльовци са но една шокова терапия под формата на зверските лишения и нямане ама нямане на нищо , ще им дойде добре.

  3. :)

    оттук можем да заключим че личен живот започва да липсва като понятие…зомбирани, изложили гъза си навсякъде младежи и девойки :)….живи и здрави да са…..и да си пускат всички данни и снимки право в пощата на ФБР/ЦРУ пардон фейсбук

Коментар