Apple изненада: освен iPad Mini обяви и нов iPad

Чакането приключи. Apple показа таблета iPad Mini – по-малък и с леко променен дизайн вариант на класическия 9,7-инчов iPad. И голямата изненада – iPad от четвърто поколение с по-мощен процесор и други подобрения.

iPad Mini идва със 7,9-инчов екран и операционна система iOS 6. Мини таблетът е дебел 7,2 мм, или с 23% по-тънък от четвърто поколение iPad. Тежи около 300 грама, което го прави с 53% по-лек от iPad.

Екранът поддържа резолюция 1024×768 пиксела, колкото първото и второто поколение iPad. Това означава, че на разработчиците няма да се налага да модифицират своите приложения заради по-малкия екран.

Отвътре, iPad Mini е впечатляващ. Устройството разчита на процесор A5, има 5-мегапикселова камера iSight отзад и FaceTime HD камера отпред. Таблетът поддържа Wi-Fi и LTE. Apple твърди, че iPad Mini издържа 10 часа на батерия.

Мини таблетът с 16 GB памет струва $329. За удвояване на паметта потребителите ще плащат по $100 за всеки следващ моде. Опцията LTE добавя още $130 към цената, така че най-скъпият модел – с 64 GB и LTE струва $659.

Предварителните поръчки на iPad Mini започват в петък. Версията само с Wi-Fi излиза на пазара на 2 ноември. Две седмици по-късно Apple ще пусне по магазините и LTE модела.

Голямата изненада от Apple днес бе iPad от четвърто поколение. Устройството с 9,7-инчов Retina дисплей разчита на  A6X процесор, който удвоява изчислителната и графична мощ на A5X (използван в iPad от трето поколение).


Цените на новия iPad започват от $499 (снимка: Джеймс Мартин, CNET)

В допълнение, новият таблет издържа 10 часа на батерия, ще има конектор Lightning (въведен с iPhone 5) и FaceTime HD камера. Предвидена е също разширена LTE поддръжка.

Цените на iPad от четвърто поколение започват от $499 за модел с 16 GB памет. Устройството ще се продана в два цветови варианта – черен и бял. Върховият модел с 64 GB памет и LT E струва 829 долара. Поръчките започват в петък, а продажбите на Wi-Fi версията – от 2 ноември.

Apple представи днес и нов MacBook Pro с 13-инчов Retina дисплей, както и нови модели на компактния Mac Mini и настолния iMac. 

MacBook Pro идва в конфигурации с двуядрен i5 или i7 Ivy Bridge процесор, до 768 GB флаш диск и 8GB RAM, вградена графика Intel HD 4000 Graphics и батерия за 7 часа автономна работа. 13-инчовият Retina дисплей има резолюция 2560×1600 пиксела.

Цените на лаптопа започват от 1699 долара за конфигурация с 2,5-гигахерцов i5, 8 GB RAM и 128 GB SSD. Това е с $500 по-евтино от 15-инчовия MacBook Pro с Retina дисплей.

по темата: „Apple изненада: освен iPad Mini обяви и нов iPad”

добавете коментар...

  1. сда

    добре че са тия I.diots че да потдържат ниска цена на PC и Android машинките….

    с 1000 лв отгоре бих си купил кола де… ама бай ганьото се обажда в мен… я да си взема колата и лаптопът 😀

Коментар