Fujitsu ще пусне смартфон за пенсионерите в Европа

Японският ИТ гигант Fujitsu планира да пусне в САЩ и Европа смартфони за пенсионери. Моделите Raku Raku вече се продават в магазините на японския оператор NTT Docomo.

Fujitsu възнамерява да наложи устройствата и на пазари извън родината си, съобщи TheVerge.com, позовавайки се на изявление на висш мениджър на компанията. Обемът на производството ще бъде увеличен от 8 милиона броя през 2012 г. до 10 милиона към 2014-та.

Raku Raku работи под управление на модифицирана версия на Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Смартфонът разполага с 4-инчов сензорен екран с резолюция 480х800 пиксела, процесор с тактова честота 1,4 GHz, задна 8-мегапикселова камера и фронтална 0,3-мегапикселова.

Потребителският интерфейс се отличава с големи икони, виртуални бутони и шрифтове. На началния екран се показват само важните приложения, сред които циферблат, телефонна книга, електронна книга и прогноза за времето.

Raku Raku има защита срещу случайно натискане на екрана, както и функции за потискане на шума и забавяне на речта, благодарение на които възрастните могат отчетливо да разберат какво им говори събеседникът.

Засега няма информация кога пенсионерският смартфон ще излезе на пазарите в САЩ и Европа, нито пък са известни цената на устройството за тези пазари и от кои оператори ще се продава.

Коментар