Ericsson ще демонстрира „свързан свят” на CES

Ericsson ще демонстрира на предстоящото изложение CES 2013 в Лас Вегас как свързаността влияе на всички области на нашия живот – от транспорта до спортното събитие. В партньорство с Volvo компанията ще представи облака за свързани автомобили, който ще позволи на производителите да разработват и предлагат нови услуги.

В разширената визия на Ericsson за свързания свят общностите, системите и разума се свързват и всички извличат полза от това. В дискусия на тема „Новото влияние на мрежата променя всичко” шефът на компанията Ханс Вестберг ще коментира как взаимоотношенията между хора, устройства и инфраструктури ще променят все по-свързания свят.

Едно от мрежовите решения на Ericsson интегрира възможности за достъп и автоматично предоставя най-добрият начин за достигане до точката на спортно събитие.

Компанията ще демонстрира също осигуряване на обществената безопасност чрез LTE (4G), WebRTC и други технологии. LTE предлага постоянна свързаност, бърз широколентов достъп и ниска латентност, което напълно задоволява нуждите на толкова важни приложения като тези за обществената безопасност, подчертава Ericsson.

WebRTC и RCS са в основата и на решения за подобрена комуникация в Свързаното Общество. Така например, здравните грижи от разстояние могат да променят начина, по който лекари, пациенти и доставчици комуникират.

Друга концепция на шведската компания, Connected Me, демонстрира силата на човешкото докосване в свързването на хора, устройства и неща със скорост до 10Mbps.

Коментар