Apple губи пазарна стойност

Ценните книжа на Apple продължават стремително да поевтиняват. На борсата вчера една акция на ИТ гиганта от Купертино се търгуваше за $486, което е най-ниската стойност от февруари миналата година.

Ден по-ранно акциите на Apple се търгуваха за $500 бройката, а преди четири месеца една от тях струваше над 700 долара.

Паника сред инвеститорите предизвика информация за намаляване на поръчките на компоненти за iPhone 5. Появиха се също съобщения за неочаквано ниско търсене на смартфона, в резултат на което компанията е решила да намали производството.

По-късно обаче анализаторите се опитаха да успокоят пазара с данни, че търсенето на iPhone 5 остава високо, а съкращаването на поръчките за компонентни е свързано с намаляване на брака. Това обаче не доведе до желания резултат и за втори пореден ден тази седмица ценните книжа на Apple загубиха значителна стойност.

по темата: „Apple губи пазарна стойност”

добавете коментар...

  1. афсд

    Ти като виден инсайдър би ли ни запознал с информацията която Епъл ще обявят.
    Финансовите резултатите могат да са всякакви, но ти ще ни избавиш от спекулантите и ще ни покажеш правилния път.

  2. :)

    Сега ако се разровите, ще разберете, че борсовите играчи си правят сметка да направят огромна печалба за сметка на тези, които продават:

    http://seekingalpha.com/article/1002601-buy-apple-on-january-18

    Apple не казват нищо, защото на 23.01 официално ще обявят резултатите за Q4 2012. Нямат право да изнасят информация, която все още е вътрешна.

Коментар