Dell пусна таблет за ученици и предприемачи

Dell пусна на пазара нов таблет с Windows 8, предназначен за използване в училища и за малкия бизнес. Dell Latitude Essentials Configuration се отличава с възможност за лесна работа, както и с набор от функции за оптимално изпълнение на сложни задачи.

Latitude 10 предоставя 10,1-инчов IPS HD екран с резолюция от 1366×768 пиксела и защитно Gorilla Glass покритие за предпазване от механични повреди. Таблетът има 8-мегапикселова задна и 2-мегапискелова предна камера.

Рамката на таблета е направена от магнезиева сплав и покритие от деликатна на допир боя за по-голяма издържливост и добър захват. Друго предимство е пълноразмерният USB порт за свързаност с наличното оборудване и с SD картов четец за трансфер на файлове.

Latitude 10 позволява споделяне на интернет достъп с друго устройство. Налични са също портове USB 2.0, microUSB и mini-HDMI, вход/изход за слушалки и микрофон, вход за докинг станция, както и microsSIM вход за WWAN.

Latitude 10 е съвместим с мултимедийното съдържание на Adobe Flash и се свързва с наличните периферии, позволявайки игри по познатия досега начин.

„Latitude 10 essentials configuration предлага много стабилни функции за достъп и персонализирано обучение в синхрон с нуждите на учители, ученици и родители, така че класната стая да е място на продуктивен работен процес”, коментира Марк Хорън, глобален вицепрезидент образование в Dell. Той подчертава също така, че Latitude 10 предлага богата гама функции за забавление – филми, книги и игри, както и съвместимост с познати приложения и устройства за плавен преход между работа и забавление.

Новият таблет вече е достъпен във всички големи магазини за технологично оборудване. Цените започват от $499 за модел с 32GB памет.

Коментари по темата: „Dell пусна таблет за ученици и предприемачи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Latitude 10 е съвместим с мултимедийното съдържание на Adobe Flash

  2. :)

    Извинявам се за тъпия въпрос, но не трябва ли да пишете, когато материалът е рекламен, и очевидно платен?

    "Таблет за ученици и предприемачи" – тези две категории потребители нямат нищо общо помежду си, очевидно опит да намекнете, че таблетът е за всеки …

    "набор от функции за оптимално изпълнение на сложни задачи" – абсурдно твърдение без никакво покритие. Ако споделянето на снимки във фейсбук смятате за сложна задача, може и да сте прави …

Коментар