Корейска агенция изтъкна Samsung и LG пред Sony

Изследване на корейската агенция Korea Consumer Agency (KCA) дава сериозно предимство на телевизорите на Samsung и LG пред тези на Sony. Анализът обхваща както по-достъпните модели, така и скъпите.

Разгледани са общо 11 модела телевизори: 6 от тях в категорията LED TV с поддръжка на 3D и смарт функции, а останалите 5 – обикновени цифрови телевизори. Моделите са оценявани по качество на изображението, звук и удобство за потребителя.

При сравнението на скъпите смарт модели (с цена от порядъка на 1850 долара), телевизорите на корейските производители получават по-високи оценки за качество на изображението и удобство за потребителите. Експертите на KCA отбелязват все пак качествения звук на Sony.

Що се отнася до по-евтините модели (на цени около 930 долара), то лидерството на Samsung и LG не е толкова отчетливо. Специалистите отново оценяват тяхното високо качество и удобство, докато телевизорите на Sony получават по-малко точки, заради промяната в цветността при по-широк зрителен ъгъл.

по темата: „Корейска агенция изтъкна Samsung и LG пред Sony”

добавете коментар...

  1. Валери

    Производителите да си помислят, как телевизорите да възпроизвеждат на екрана звук, и изображение едновременно, особено за 3D технологията без допълнителни очила за гледане.

  2. Vlat

    Има ли редатори??? Какво според вас означава да "изтъкнеш" някого пред другиго?!? Съвсем пре…цаквате българския език по този начин!

Коментар