Спрягат Марк Хърд за висок пост в Oracle

Бившият CEO на HP Марк Хърд, освободен от корпорацията след разследване за сексуална афера, може да постъпи на работа в Oracle. Вече са проведени разговори той да заеме висок пост в софтуерния гигант, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Хърд е считан за един от най-успешните мениджъри в Силициевата долина. Той успя да изведе бизнеса на HP до стабилен растеж и печалби, наследявайки Карли Фиорина, която в момента се занимава с политика.

Миналия месец обаче Марк Хърд беше принуден да напусне поста си в HP, след като вътрешно разследване го уличи в сексуална връзка с Джоди Фишер – маркетинг консултант на корпорацията. Бордът на директорите излезе със становище, че CEO-то е нарушил етичните норми на HP, след което Хърд подаде оставка и беше освободен.

Настоящите разговори с Oracle не са неочаквани, предвид симпатиите, които Лари Елисън, CEO-то на софтуерния гигант, изпитва към Марк Хърд. В писмо до редакцията на Уол Стрийт Джърнъл той защити своя приятел и определи като голяма грешка освобождаването му от HP.

Малко вероятно обаче е Елисън да отстъпи на Марк Хърд поста на CEO, според наблюдателите на пазара. Разговорите, които не са потвърдени официално, се водят за друг висок пост в Oracle.

Коментар